torstai 24. helmikuuta 2011

Day 1: Purukumilla me paikkaamme sen...


Lopultakin talviloma on virallisesti julistettu avatuksi. Aamulla reippain mielin kuudelta ylös, viimeset kamat kassiin ja Honda tulille. Aurinko ei aamusta jaksanut ihan hirveän paljon lämmittää (kuten kuvasta näkyy) ilmaa eikä mieltä, pakkastakin oli vaatimattomat -23c. Sehän on jo melko keväinen niihin liki -30c lukemiin verrattuna ( jos tästä nyt hakemalla jotain positiivista haetaan ). Matkaan kuitenkin päästiin. Ajettuamme 2,5km oli ensimmäisen tauon paikka: Saleen ostamaan matkaevästä ( = juustonaksuja ja batterya ). Näiden eväiden turvin sitten päästiinkin jo rapiat 10km eteenpäin suomusjärven TB:lle. Auto nääs tahtoi myös matkaevästä. Tässä kohti kaikki vielä näytti kuitenkin kohtuu hyvin sujuvan.

Matka jatkui kohti tietä nro 25 mistä perinteisesti hurautetaan Mäntsälän kautta lahteen. Olipa oikein navigaattorikin opastamassa reittiä. Jossain vaiheessa kuitenkin havahduin kehä kolmosen kyltteihin... Eipä ollut ensimmäinen kerta kun mun tomtom päätti tehdä pienen jekkujäynän mulle. Positiivisesti suhtautuen kuitenkin ajattelin että eipä tässä lomalla mihinkään kiire ole, ajellaan sitten näitä isompia ja parempia teitä. Se Hyvinkään liittymä onkin ollut vähän hankala siitä moottoritien rakentamisesta saakka... En kuitenkaan vieläkään heittänyt opaskoiraa ikkunasta, ollaanhan tuon ansiosta moneen uuteen paikkaan tutustuttu, mihin tosin ei ehkä alunperin ollut tarkoitus mennä.

Jossain Lahden kulmilla iski jälleen tauon paikka. Yllätyksekseni huomasin samalla että kärrystä on yksi rengas lähes tyhjä. Eipä siinä sitten auttanut kun mennä sinne pakkaseen tarkastamaan ilmanpaineet ja täyttää rengas. Samainen rengas on joskus aiemminkin tehnyt kiusaa ja hiukan vuotanut ilmaa. No ilmat siis renkaisiin ja baanalle. Vain huomatakseni noin 10 km päästä että rengas on jälleen tyhjä. Seuraavalle huoltoasemalle siis. Ja suomalainenhan ei usko kun kantapään kautta. Uudestaan ilmaa ja baanalle. Reikäähän siinä siis EI kertakaikkiaan voi olla.

10km eteenpäin. Ja rengas tyhjä. PERKELE. Soitto kotiin puhelintuelle että mitäs nyt tehdään. Sieltä tuli näppärä neuvo että käypä osta semmonen suihkutettava paikka-aine ja kyllä se sillä kuntoon tulee. Joten seuraavalle huoltoasemalle semmosta ostamaan ( tässä kohti kiittelin jo onneani että on edes telikärry ). Onneksi huoltoasemalta tuo paikka-ainepullo löytyi. Ihan täyteen rengas ei pullosta tullut. Ja yllätyksekseni myöskään huolto-asemalla ei ilmanpainevehkeitä ollut. Joten eikun köröttelemään seuraavalle huoltoasemalle lisäämään ilmaa tuon tökötin perään. Sehän löytyikin mutta pihasta ei löytynyt kuin tyhjä kaappi minkä ovessa luki: Ilma ja Vesi. Sisälle siis kysymään mistäs nuo vehkeet löytyy. Sieltä hiukan jo parhaat päivänsä ohittaneen kahvilan parhaat päivänsä ohittanut myyjä verkkaisesti tuumaillen: Jaa ai ilmaa vai? Ne kaikki vehkeet on varastettu jo aikapäiviä sitten, ei meillä vaan oo.

Eipä siinä auttanut kun yrittää seuraavalle huoltsikalle. Sieltä onneksi löytyi ilmaa. Ostin varuiksi autoon toisen pullon paikkatököttiäkin. Tuolla tietyillä tieosuuksilla kun ei näytä noita tarvittavia välineitä kovin helposti löytyvän niinkin vaikeaan asiaan kun rengaspaineen tarkastamiseen.

Siinäpä sitten tuli ja meni varkaus. Ja tässä kohti ei enää yllätyksenä tullut että jokunen 10km varkauden jälkeen rengas oli jälleen tyhjä #£¤#!?# sentään. Ei se sitten voinut siinä keskustassa alkaa oireilla vaan päätti antaa elää uskossa että kestää perille Liperiin. Onneksi oli se paikkapullo. Auto seis ja linja-autopysäkille suihkuttamaan se toinen pullo renkaaseen. Jos sillä pääsis johonkin missä ois jonkinasteista palvelua vielä olemassa ja joku korjaisi tuon #&¤"/&% renkaan. Sormet umpijäässä kärryn ja ohiajavien autojen välissä henkeä uhmaten ruiskuttelin toista pullollista menemään. Siinä kohti tarinaa kun huomasin paikka-aineen ruiskuavan suoraan renkaan kyljestä läpi, alkoi jo lähinnä naurattaa. Eihän näin voi käydä kun mulle.

Seuraava puhelinkonsultaatio Viinijärven suuntaan. Ohjeena körötellä perille niillä jäljellä olevilla renkailla ja sitten motonettiin hakemaan kärryyn uusi rengas. Jos olisin aiemmin tiennyt saavani motonetista koko renkaan vanteineen päivineen hintaan 49e, olisin ehkä jo paaaljon aiemmin kurvannut lähimpään aukiolevaan motonettiin ja ehkä säästynyt tältä jumalattomalta rengasrumbalta. Mutta kuten vanha viidakon sanonta sanoo: Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Illalla kuuden aikoihin mulla sitten oli kärryssä uusi rengas, vatsa täynnä pupupaistia ja lämmin sauna odottamassa kylmän oton kera. Ehkä näillä jaksaa sitten latautua huomiseen noin 1000km siivuun Liperistä kohti Inaria. Positiivisella asenteella tietenkin koska lomailuhan on rentouttavaa :D


Ilmastonmuutos; Uusi jääkausi taitaa olla tulossaOnko tässä joku vika vai luulenko vaan?Ja ajolinjatkin taitaa olla kohdallaan? Ja väistetä ei kyllä senttiäkään! Jokuhan vois mennä ohi ja se ois pahasta se.
Savusta ja tuoksusta päätellen Warkaudessa. Tästä jo melkein kivellä paiskais Liperiin.

Ei kommentteja: