torstai 16. lokakuuta 2008

Maastolajina vapaapaini


Toissapäivänä luulimme menevämme jälkimetsään sisarpuolen, Ainon kanssa( Kyllä, jälkikin tuli ajettua joka koiralla ), mutta koiramme olivat päättäneet aloittaa uuden maastolajin mutawrestlingin. Kuva on kovasti tumma ja suttuinen kuvaajan loistavasta taidosta johtuen mutta saanee lajin perusajatuksen selville.
Tässä kuitenkin vielä ote lajin säännöistä:
Kyseessä on laji/ottelumuoto, jossa säännöt ovat karsittu minimiin ( ainoastaan kaverin pallit on rauhoitettu ), jolloin kaikkien pysty- ja mutalammikkotekniikoiden käyttö on ottelutilanteessa mahdollista ja jopa suotavaa. Vapaaottelussa harjoiteltaviin tekniikoihin kuuluvat erilaiset lyönnit, potkut, heitot, alasviennit, kuristukset, lukot, sidonnat, puremiset, murinat, kampitukset ja mudan syöminen ja syöttäminen kaverille. Ottelut käydään yleensä luontoon syntyneessä mutalammikossa tai lajia varten suunnitellussa silakka-altaassa. Ottelijat eivät käytä mitään suojia lukuunottamatta luontaista ihrakerrosta. Mutawrestling juontaa juurensa olympialaisten pankration otteluihin.

Tänään oli todellinen koiranilma, edes koirat ei suostunut menemään ulos. Terassilla heitettiin uukkari ja äkkiä sohvalle takaisin. Liekö märän sadeilman syytä, aamulla vieraillessani ystäväni luona, oli normaalia enemmän selkäyskääkin liikkeellä yhdellä sun toisella. Happipitoisuus laski välillä niin huolestuttavalle tasolle että ikkunaakin piti avata. Onneksi pääsee yöksi töihin lepäämään, niin levotonta taas ollut :-) Ja jos joku haluaa Team Talli Toivottomat Turhakkeet asusteita, sellaiset on jo suunnitteilla. Asukokonaisuuteen tulee kuulumaan ainakin takki, selkään brodeerattuna tallin nimi ja 20 vuotta ratsuna toimineen, aktiiviuralta siitostammaksi siirtyneen nyt jo 27 vuotiaan LV:n Swayback Nag kuva.

2 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

Takin pituus huolettaa...
Team TTT:n takkiin tulee luonnollisesti myös "ilmanvaihtoaukot" ???

Saksanpaimenet kirjoitti...

Luonnollisesti ilmanvaihto on otettu huomioon tässä mallissa. Takin helma suunniteltu siten että lämmin ilma pääsee vapaasti takin sisälle. Tämä on kätevä ominaisuus pakkasella.