keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulun odotusta

Syksyn teoriassa pitäisi alkaa taittua talveen mutta ainakin toistaiseksi talvi on antanut odottaa itseään. Vettä on satanut, sen jälkeen on satanut vettä ja sitten on seurannut vesisade. Aurinkoa ei ole näkynyt kuukausiin ja mutaa on riittämiin. Eipä ole siis paljon kuvallista antia tarjolla kun ei ole mutaa ihmeellisempää kuvattavaa.

Kesä mahtui koiramasta harrastamista ja kauden viimeisiksi mittelöiksi jäi muutamat kokeet ilman tulosta sekä Horsman ensimmäinen epävirallinen näyttely Helsingin messukeskuksessa. Se oli vallan opettavainen kokemus meille molemmille. Teki maalaiskoiralle hyvää näyttää maailmaa ja itselle valkeni miten tuo pennuttiittara reagoi mihinkin asiaan.

Eläinlaumassa on meneillään pieni myllerrys. Viikonloppuna meille muuttaa uusi uljas ratsu minulle, Daniel Komen. Daniel on 10 vuotias vanha lämminveriravuri joka on kuitenkin jonkin aikaa ollut eläkeratsuna. Olen käynyt Danielia jonkunverran liikuttamassa ja tuo hevonen vaan oli heti käteensopiva, avian kuin se olisi ollut oma jo ensimmäisellä kerralla kun selkään istuin. Ja koska asioilla on tapana järjestyä, Daniel tulikin yllättäen myyntiin. Koska kuitenkin jostain on aina luovuttava, Einari sai pysyvän kodin ylläpitopaikastaan Miian luota. Sen parempaa kotia en Einarille olisi voinut toivoa. Samaan rytäkkään möin myös kaikki kanat pois jotta saan muuttaa kanalan paikalle karsinoita. Tarkoitus siis jollain aikataululla saada vuokralainen jottei Danielin tarvitsisi yksin asustella.

Pikkupossut kasvaa kauheaa vauhtia ja niistäkin ensimmäisten pitäisi lähteä uuteen kotiin jo tänä viikonloppuna. Muutama jätetään itselle kasvamaan. Pari aikuista pistettiin teuraaksi joten meillä voi syödä tänä jouluna omaa, itsekasvatettua kinkkua! Taatusti onnellisesti kasvanutta, kotona teurastettua (ei tarvinnut kärsiä pitkästä matkasta teurastamolle).

Ensi viikolla on Myyn taas aika ojentaa tassuaan hyvän eteen ja menemme Hannes Lohen tiimin kustantamiin selkäkuviin saksanpaimenkoirien LTV ongelmien tutkimisen hyväksi. Samalla saamme otettua viralliset lonkka ja kyynäräkuvat kennelliittoon lähetettäväksi.

Tässä se siis menee aika normi puuhissa joulua odotellessa. Tänä vuonna on onneksi joululahjaostokset jo melko hyvällä mallilla, enää jotain pientä puuttuu :)
Horsma ulkomuototuomareiden epävirallisessa pentunäyttelyssä

Pikkupossut ovat oppineet syömään kiinteää

Team Kuopankaivajat

Se syksyn ainut ei mutainen päivä

Pikkujoulut ja mun uusi lempiglögi, ihan parasta!

Ali kävi jättämässä vehkeet vastaanotolle

Team Kerjäläiset

Oman possum jauhelihaa

Syksyiseltä lapinreissulta

Masentava pimeys masensi koirankin

"Joululahjani", Daniel KomenMyy syksyllä Taromaisen kasvattileirillä

1 kommentti:

Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti...

Horsmahallahan meni aika nappiin näytelmät! :)
Täälläkin on kiroiltu kurakelejä, mutta onneksi tänään on jo pakastanut ja on saanut nauttia ulkoilusta ilman kuraisia tassuja. Näitä päiviä lisää kiitos!! :)