tiistai 1. maaliskuuta 2011

Day 6: Shoppailua ja auringonlaskuja

Tiistai päivä kului krääsälandioita kierrellessä. Aamusta hurautettiin Saariselälle. Maisemat oli komiat, kelpas pällistellä. Pikainen visiitti Saariselän matkakrääsäkauppoihin, eipä kyllä mitään löytynyt. Mutta maisemat oli tosiaan sitä luokkaa että joskus voisi tehdä turistimatkan ihan vaan sinnekin.

Paluu Ivaloon ihmettelemään ja siitä pitkällisen puolen sekunnin harkinnan jälkeen tarkastamaan miltä näyttää Inari. Ainakaan ravintolavalikoima ei mitenkään päätä huimannut. Yritettiin mennä syömään Saamelaismuseo Siidan ravintolaan vain huomataksemme ettei siellä tarjoilla muuta kun lounasta. Ja lounas oli jauhelihakeitto. Pitäkää keittonne. Infossa osattiin kertoa Inarin laajasta ravintotarjonnasta: Onhan tuossa tuo Hotelli Inari, siellä on ravintola. Ja on meillä täällä toinenkin ravintola mutta sen keittiö aukeaa vasta 14.00. Eipä siinä sitten auttanut kun mennä Hotelli Inariin. Paikka oli ulkoisesti jämähtänyt johonkin -80 luvun taitteeseen mutta ruoka oli ihan hyvää.

Samalla tarkastettiin tietysti se Inarin krääsävalikoima: Ei mitään uutta Saariselkään verrattuna. Joten eikun Ivaloon takaisin paikalliseen S-markettiin: maitoa ja ottoa. Näillä pärjää taas pari päivää :) Mutta valosan aika vierähti sujuvasti tässä ja ulkoilu jäi auringonlaskun kanssa kilpajuoksuksi.

Joten eipä mulla muuta kuin pari maisemaa tämän päivän kuvasaldona.