keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Voimakolmikko lomailee


Ollaan voimakolmikon kanssa lomailtu urakalla. Työnantaja oli suotuisa ja soi meille mahdollisuuden 2,5 viikon "talvilomaan". Olkoonkin että osa tästä meni liiton ansiosidonnaisiin mutta otimme kyllä kaiken irti vapaasta.

Loman alku hyödynnettiin kaikella pakollisella pahalla eli rästiasiat pois alta. Näihin lukeutui kaikkea auton huollosta koirien rokotuksiin.

Pakollisten jälkeen keula kääntyi kohti Pohjois-Karjalaa, Liperin kylää. Käytiin poikien kanssa katsastamassa mikä lumitilanne itärajalla on kun etelässäkin sitä on riittävin määrin. Matka sujui isommitta kommelluksitta ja majoitus hoitui perinteisesti äidin katon alla. Aika kului ulkoillessa, shoppaillessa, saunoessa ja muuten vaan rentoutuessa.

Lomaan mahtui myös koetoimitsija 2 kurssi, nyt on sitten palveluskoirakokeen koetoimitsijan paperit taskussa.

Loman loppuhuipennus suoritettiin korkeanpaikan leirillä Riihimäellä Tiinan, Veksu K:n ja Marin
luona. Maanantaina hurautettiin riksuun, kuppi kahvia huiviin ja armoton reeni päälle. Tavoitteena parantaa vähän huligaaniRemun suorituksia. Koko päivä meni reenatessa, toki jokainen sai jotain mutta pääpaino selkeästi Remussa. Välillä vähän ruokaa ja takaisin reenaamaan. Illalla sauna ja kello olikin huomaamatta jo yö. Sama kuvio seuraavana päivänä. Ohjaaja sekä koira oli totaalisen katki kotiin tultua mutta taas monta uutta asiaa viisaampi. Nyt jatketaan sitten vaan kotiläksyjen parissa poikien kanssa.

Vaikka ulkona vielä talvelta näyttääkin, kevät tulee. Pikkulinnut ovat palanneet talviuniltaan ja varma kevään merkki on saapunut. Nimittäin ilmottautumiset kaikille kevään ja kesän leireille, seminaareihin ja näyttelyihin sun muihin meininkeihin on alkanut. Luvassa ainakin Helysen suojeluseminaari, Koskensalo/Liljegren seminaari, mahdollisesti Demant's leiristä joku päivä, Forssan leiri ja ennen kaikkea SPL kesäleiri. Yksiin kokeisiinkin on tullut jo lupauduttua toimitsijaksi ja kaipa tuon omankin voimakolmikon kanssa pitäisi jotain keretä kesän aikana tehdä. Tarina ei vaan vielä kerro mitä.

Ja perinteisesti loppuun pläjäytetään kuvia loman kohokohdista sekä yksi huonolaatuinen video. Kuvista osa ja video on taattua kännykkälaatua eli eipä tartte vuoden kuva-kilpailuun niillä osallistua.


The Ketkupolkka ja Tomppa. Riihimäellä pojat otti ensikosketuksen ketkupolkkaan. Tompalta sujui nätisti rinnalla juokseminen mutta Remun kanssa olisimme tarvinneet pidemmän, leveämmän ja vähän hiekkaisen tien.


Ali ja Tomppa veresti jäljestystaitojakin. Tehtiin yhtenä leutona talvipäivänä pienet jäljet pojilla ja hyvinhän ne meni. Joka väittää ettei jälki haise lumella, puhuu hevonkakkaa.



Ali the Great


Remujussin mäenlasku



Rrräyyh


Tältä näyttää pieni saksanpaimen kun on käynyt "lenkillä" alla olevan videon maastossa


Alla vielä huono video ihan vaan opetusmielessä. Kertoo lumimäärän Liperissä. Tyyli on vapaa mutta pakollinen. Remulla hämmästynyt katse tuossa 7 sekunnin kieppeillä, koki pienen lumisen yllätyksen. Lumi oli kerrostunut kaislojen varaan ja humahti isolta alalta alaspäin kun koira pompsahti kesken. Pieni koira polonen tietysti luuli vähintään maan nielevän hänet.

Ei kommentteja: